Головна » Новини » Відбувся Університет "Молодь і закон"
10:30
Відбувся Університет "Молодь і закон"

       30 листопада 2015 року у ВПУ № 13 методистом Івано-Франківського державного центру естетичного виховання Капанюк О. І. проведено Університет правових знань «Молодь і закон»  на тему: «Політика держави у сфері правового регулювання вживання алкогольних напоїв».

       Лектором даного заходу був Андрухів Олег Ігорович – юрист, проректор з виховної роботи Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького.

      Варто наголосити на тому, що алкогольні напої завжди були і будуть “популярними”, оскільки вони “примирюють людину з дійсністю”, а тому держава дбає про те, щоб продаж алкоголю був на постійному контролі на ринку товарів.

     Алкоголізм - це одна з найбільш серйозних проблем нашого часу.

     Олег Ігорович, наголосив учням, що згідно ст. 22 Закону України «Про рекламу » від 03.07. 1996 року, реклама алкогольних виробів на телебаченні, радіо та засобах масової інформації заборонена. Лектор зазначив, що варто було б пропагувати рекламу щодо політики держави у сфері заборони вживання алкогольних напоїв.

     Лектор чітко сформулював всі негативні наслідки, які виникають від вживання алкоголю. Зазначив коло осіб, яким заборонено купівлю алкогольних напоїв, що має надзвичайно важливе значення для учнів закладу, адже більшість з них є неповнолітніми.

       Дана тематика є досить актуальною для учнів, оскільки перед нами (Івано-Франківський державний центр естетичного виховання) постає завдання всебічного та гармонійного розвитку підростаючого покоління, яке  нерозривно пов'язане з вихованням у них позитивних моральних установок, у тому числі і негативного ставлення до проявів пияцтва.
     Необхідність посилення протиалкогольної роботи з підлітками обумовлена ​​насамперед поширеністю вживання алкоголю серед населення. Відомо, що пияцтво батьків створює вкрай несприятливі умови для морального виховання та інтелектуального розвитку дітей і сприяє їх ранньому прилученню до алкогольних напоїв.
        Особливо небезпечно вживання спиртних напоїв у перехідному віці у шістнадцятирічних дітей, коли в організмі, що розвивається відбувається диференціація і вдосконалення функцій і систем, йде статеве дозрівання. Вживання алкоголю в цьому віці здатне затримати або зовсім зупинити фізичний і розумовий розвиток, формування етичних і моральних категорій, вищих форм мислення, естетичних понять.
       Підсумовуючи вищесказане, лектор Університету виокремив основні шляхи вирішення даної проблеми, а саме: антиалкогольна агітація, тренінги, проведення класних годин, присвячених проблемі алкоголізму.

Переглядів: 385 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись