Головна » Новини » Відбувся Університет "Молодь і закон"
08:56
Відбувся Університет "Молодь і закон"

      29 жовтня 2015 року в Івано-Франківському професійному ліцеї автомобільного транспорту і будівництва, методистом Івано-Франківського державного центру естетичного виховання Капанюк О. І. проведено Університет правових знань “Молодь і закон”.

       Юрист, проректор з виховної роботи Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького Олег Ігорович Андрухів висвітлював перед ліцеїстами тему: “Місце громадянина у правовій державі: основоположні права, свободи та обов’язки”.         

       На даному заході піднято низку важливих питань, а саме: важливі елементи конституційно-правового статусу особи в Україні, тобто засади, на основі яких здійснюються права, свободи та обов'язки особи і визначається місце особи в державі та суспільстві.

       В Конституції України зазначається: «Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними». Конституція України визначає, що основні права і свободи є невідчужуваними, і, відповідно, належать кожному від народження і визнаються основними для людини і громадянина.

       Олег Ігорович неодноразово наголосив учням, що  у  разі порушення прав і законних інтересів в результаті зловживання з боку інших осіб, держава надає людині можливість захищати свої права засобами, не забороненими законом. Поряд з цим особа має право використовувати державні засоби захисту своїх прав і свобод, які гарантуються Конституцією і законодавством України.

       Підняття даної теми і висвітлення її серед широкого загалу учнів професійно-технічного навчального закладу є досить важливим етапом у пробудженні правової свідомості.

Переглядів: 358 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись