Головна » Новини » Відбувся обласний конкурс поезії
10:52
Відбувся обласний конкурс поезії

5 листопада  на базі вищого художнього професійного училища №3 м.Івано-Франківська та 10 листопада на базі Івано-Франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму НУХТ  відбулося справжнє  свято художнього слова – обласний конкурс поезії серед учнів професійно-технічних та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ р.а., присвячений 160-річчю від дня народження І.Я.Франка.

Ювілей великого Каменяра, який світ відзначатиме у 2016 році, надихнув організаторів і  учасників конкурсу на нове та сучасне прочитання Франка, розуміння його глибокої думки і «віщих слів», адресованих нащадкам. З абсолютною точністю з подіями сьогодення  перегукувалися прочитані тексти з «Мойсея», «Не пора, не пора», «Великі роковини», «Каменярі» та ін.

Франко   звучав у діалогах читців та композиціях по різному: закоханий і збентежений, тонких і чуттєвий, незламний і рішучий…

Також у виконанні конкурсантів звучала патріотка сучасних авторів та авторська поезія  на тему війни, Майдану, глибоких і гірких переживань людей, які втратили рідних людей у боротьбі за Україну.

Голова журі, директор ІФДЦЕВ Михайло Кузбит та член журі, методист ДЗ  «Навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області» Ярослава Скиба особисто подякували талановитим учням та їх наставникам  за старанну підготовку до участі в конкурсі та гідне представлення свого навчального закладу на обласному заході.

У конкурсі взяло участь 64 учнів  та ліцеїстів  з 19 ПТНЗ та 56 студентів  із 22 ВНЗ області. (фотоматеріали учасників ВНЗ І-ІІ р.а. у розділі ФОТОАЛЬБОМИ)

 

 

 

Переглядів: 364 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись