Головна » Новини » Семінар бібліотекарів
09:46
Семінар бібліотекарів

          17 листопада 2016 р.,  на базі Вищого професійного училища сервісного обслуговування техніки  м. Івано-Франківська, відбувся семінар-практикум бібліотечних працівників ПТНЗ на тему: «Роль бібліотеки в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді». Мета семінару – сприяти підвищенню рівня національно-патріотичної діяльності бібліотек, формуванню у молодого покоління ціннісних орієнтирів і громадянської позиції на прикладах героїчної боротьби українського народу за самовизначення і творення власної держави.        

У заході взяли участь: директор ІФДЦЕВ М.Кузбит,  методист ІФДЦЕВ С.Деделюк, директор ВПУ СОТ В.Гнип, методист Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Г.Столярчук, заступник директора обласної бібліотеки для юнацтва  М.Стасюк, завідувач  читального залу  обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка  Н.Джус, методист  навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області І.Ткачук .

           Директор ІФДЦЕВ Кузбит М.В. зазначив,  що сьогодення вимагає від бібліотекарів високого професіоналізму, компетентності, оволодіння та готовності до оновлення знань в галузі інформаційних технологій, вмілого  підбору актуальних матеріалів з відзначення знаменних і  ювілейних дат, державних, релігійних, літературних діячів держави та краю.

        В ході семінару були розглянуті питання щодо створення комфортних умов та впровадження інноваційних форм роботи з користувачами. Перед бібліотекарями поставлені конкретні завдання подальшого розвитку бібліотек та залучення юнацтва до читання книги. Головна мета яких – перетворити бібліотеки з непопулярних інституцій на дружній та комфортний простір, де читачі почуватимуться зручно та невимушено.

Під час години  професійного спілкування «Розповідаємо. Пропонуємо. Обговорюємо» кожен бібліотекар висловив  своє бачення щодо розвитку своєї бібліотеки.

В рамках семінару бібліотекарі та учасники семінару,  мали чудову нагоду зустрітися  з головним редактором видавництва «Discursus» -українським письменником, поетом, публіцистом, блоґером Карп'юком Василем.

Захід пройшов в теплій та дружній обстановці. Обмін досвідом виявився дуже корисним, адже справити враження на сучасного читача, зробити бібліотеку яскравою, показати нестандартний зміст і форму, внести ауру новизни – завдання не із легких. Від якості роботи бібліотеки залежить якість поколінь – як сучасного, так і прийдешнього.

     Підсумовуючи роботу бібліотек професійно-технічних навчальних закладів області у 2015-2016 навчальному році необхідно зазначити, що бібліотекарі проводили значну методичну та організаційну роботу на допомогу навчально-виховному процесу:  забезпечували  учнів підручниками, виховували інформаційну культуру, проводили виховні заходи засобами бібліотечної роботи, підвищували свій фаховий рівень.

    Учасники семінару висловили подяку адміністрації ВПУ СОТ  за сприяння в організації обласного семінару-практикуму.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 508 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись