Головна » Новини » Обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колективів
08:45
Обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колективів

                 Обласний конкурс театрів           фольклору та драматичних колективів

       7 грудня розпочався традиційний конкурс театрів фольклору та драматичних колективів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, який тривав впродовж місяця. Навчальні заклади представили цікаві та змістовні літературно-музичні композиції, обряди.

       Головна мета проведення конкурсу-залучення підлітків до відродження народних традицій, пропаганди українського фольклору та етнографії, збереження звичаїв та обрядів серед учнівської та студентської молоді, залучення її до участі з національно-релігійних свят, забезпечення змістовного дозвілля.

     Учасники драматичних колективів вражали сучасними постановками, різнобарв'ям колядок та щедрівок різних регіонів. В класичні твори вносили дух сьогодення, та артистизмом відчували образи, в які перевтілювались. Вражали,чарували декораціями та костюмами.

     Цікавими та змістовними були постановки: «Обряд жнив» (Брошнівський ПЛПЛ) «По модньому» (ВПУ№7 м.Калуша), «Ярмарка» ( ІФ ВХПУ№3), «Великдень» (ІФ ПБЛ), «Світло» (Івано-Франківський базовий медичний коледж), «Від різдва до Йордану» (Рогатинський аграрний коледж), «Довбушівська коляда» (Надвірнянський коледж НТУ), «Різдвяна казка» (ІФ коледж фізичного виховання) та інші.

     В конкурсі взяли участь  450 учасників професійно-технічних навчальних закладів та 363 студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації області.

Переглядів: 393 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись