Головна » Новини » Конкурс-виставка іграшок-сувенірів «Український сувенір».
12:28
Конкурс-виставка іграшок-сувенірів «Український сувенір».

 

Конкурс-виставка іграшок-сувенірів

«Український сувенір».

 

        24 листопада 2016р. в Івано-Франківській  обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка  проведено  конкурс-виставку іграшок-сувенірів «Український сувенір».

       Організатори – департамент  освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації,  Івано-Франківський державний центр естетичного виховання ( директор М.В.Кузбит)

       Конкурс-виставка іграшок-сувенірів «Український сувенір» проводився з метою залучення молодого покоління до джерел творення українського народного мистецтва, популяризації дитячої художньої творчості та розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні робіт з використанням традиційних матеріалів і технік.    

          На  конкурс-виставку представили всі райони області та міста, кращі учнівські роботи гуртків загальноосвітніх шкіл,  позашкільних навчальних закладів та шкіл-інтернатів  обласного підпорядкування.

370 переможців  І-го етапу (трьох вікових груп) стали учасниками обласного  етапу конкурсу.   

      У конкурсі-виставці обласного етапу було представлено понад 550 найкращих творчих робіт, які вражали своєю неповторністю, оригінальністю, тематичною спрямованістю. Конкурсні вироби виготовлені із різних матеріалів різними техніками. Роботи з  природного матеріалу, з глини, тіста, соломи, дерева,  паперу, бісеру, макаронних виробів, квілінг, аплікація з фетру, декупаж, оригамі,  вишивка, розпис, малюнок на склі, м'яка іграшка, ляльки-мотанки, автентичні іграшки-сувеніри та інші були художньо довершеними і відповідали вимогам сучасного дизайну, що свідчило про рівень виконавської майстерності автора.

      Журі відзначило складність виконання творчих робіт, художньо-естетичне оформлення, оригінальність задумів, новизну розробки, відповідність українським народним традиціям, збереження ігрової функції, використання різноманітних технік та матеріалів. Призери будуть відзначені грамотами Івано-Франківського державного центру естетичного виховання.

      В цілому виставка була надзвичайно цікавою і барвистою. Дитячі «шедеври» радували око та додавали святкового настрою відвідувачам.           

     Кожен з присутніх знайшов для себе щось  тепле, близьке та рідне, коли ознайомились з витворами зроблені учнівськими руками.

 

 

 

Переглядів: 1257 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись