Головна » Новини » Університет технічних знань «Творчі задуми учнівської молоді у виробах декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва»
10:05
Університет технічних знань «Творчі задуми учнівської молоді у виробах декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва»

      26 березня 2014 року за ініціативи Івано-Франківського державного центру естетичного виховання,  в приміщенні обласної універсальної  наукової бібліотеки  ім. І Франка, відбувся університет технічних знань «Творчі задуми учнівської молоді у виробах декоративно-ужиткового  і образотворчого мистецтва».

       Метою заходу є вивчення, підтримка та розвиток декоративно-ужиткового  і образотворчого мистецтва, сприяння реалізації творчих задумів обдарованої  учнівської молоді,  повага до національної культурної спадщини.

        В рамках університету технічних знань  ліцеїсти Івано-Франківського професійного будівельного ліцею із спеціальності «монтажник експозицій та художньо-оформлювальних робіт»,  представили твори образотворчого мистецтва на виставці робіт «Розквітаючі мрії»; презентували свої професії та на високому мистецькому   рівні  провели майстер-класи.

       Після обміну творчими ідеями, ліцеїсти мали змогу ближче познайомитись з провідними  митцями   Івано-Франківщини та отримати від них корисні поради. У роботі університету брали  участь: завідувач лабораторії ІФДЦЕВ С.Гладка, директор ІФПБЛ О.Гузар, голова Спілки художників В. Корпатюк, професор інституту мистецтв    Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника   Б.Тимків, директор   обласної універсальної  наукової бібліотеки  ім. І Франка Л.Бабій,  фольклорист та  музикознавець Л. Турянська, заступник директора з наукової роботи музею «Мистецтво Прикарпаття», художник  М. Тимчук, директор кіностудії «Верховина», художник Я. Яновський, викладачі, майстри виробничого навчання  та учні ПТНЗ міста Івано-Франківська.

          «У роботах, виконаних різноманітними техніками, які відтворюють уявлення про мрію, кожен знайде для себе щось тепле,  близьке і  рідне -  своєрідний   спогад з   дитинства, коли чекаєш на свято, радієш та мрієш…» - такими словами охарактеризувала експозицію юних талантів   незалежний художник, мистецтвознавець  В. Найденова.

        Ознайомлення учнів з основними видами декоративно-ужиткового  і образотворчого мистецтва, отримання базових  практичних навичок оволодіння народними ремеслами рідного краю  є пріоритетним напрямком виховного  процесу в навчальних закладах.




 




 

Переглядів: 464 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись