Головна » Новини » Розпочався щорічний обласний конкурс аматорських колективів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ р.а.
13:10
Розпочався щорічний обласний конкурс аматорських колективів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ р.а.

            Розпочався щорічний обласний конкурс аматорських колективів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ р.а., присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

         Івано-Франківський державний центр естетичного виховання, як організатор конкурсу, проводить його з метою покращення творчих здібностей учнівської та студентської молоді у різних видах мистецтва, сприяння подальшому розвитку їх обдарувань, збагачення репертуару і підвищення виконавської майстерності, розвитку і популяризації аматорського мистецтва, виховання у молоді загальнолюдської культури, залучення її до джерел народної  творчості та глибокого вшанування творчості великого Кобзаря.

        Впродовж першого конкурсного тижня свої творчі здобутки продемонстрували  аматорські колективи Івано-Франківського ППЛ, ПТУ №36 смт Кути, Івано-Франківського ПБЛ, Отинійського ПЛЕТ, ЦПТО №1 м.Івано-Франківська, ВПУ №21 м.Івано-Франківська,  Коршівського ПАЛ, Івано-Франківського ПЛАТіБ, ВПУ №14 м.Коломия, ПТУ №31 м.Городенки, Коломийського ПЛСП, ВПУ СОТ м.Івано-Франківська, Войнилівського ПЛ, ВПУ №13 м.Івано-Франківська, Косівського училища ЛНАМ, Снятинського технікуму ПДАТУ, Коломийського медичного коледжу ім.І.Франка, Коломийського економіко-правового коледжу КНТЕУ, Коломийського політехнічного коледжу НУ «Львівська політехніка», Коломийського індустріально-педагогічного технікуму, Коломийського  коледжу інституту управління  природними ресурсами ВНЗ університету економіки та права «Крок», Івано-Франківського базового медичного коледжу, Івано-Франківського коледжу фізичного виховання, Бурштинського енергетичного коледжу ІФНТУНГ, Рогатинського державного аграрного коледжу, Бурштинського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ, Івано-Франківського коледжу ЛНАУ, Тлумацького коледжу ЛНАУ.

        Основна мистецька спрямованість цьогорічного конкурсу – використання у програмах виступів  тематики шевченкіани та виконання творів Кобзаря.

         Представлені аматорські колективи на конкурсі показали різножанровість, активно залучаючи до участі як учнівську і студентську молодь, так і викладачів.

         Цікавими і змістовними, з особливою енергетикою патріотизму і любові до Батьківщини, в рамках звіту були представлені літературно-музичні композиції, присвячені останнім подіям на Україні.

         Конкурс триває. Колективи-переможці  та кращі сольні виконавці будуть запрошені для участі в Гала-концерті, який відбудеться у травні.




 

Переглядів: 576 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись