Головна » Новини » Обласний семінар керівників гуртків бісероплетіння закладів загальної середньої та позашкільної освіти
09:09
Обласний семінар керівників гуртків бісероплетіння закладів загальної середньої та позашкільної освіти

    12 грудня 2017 р. в м. Івано-Франківську в Міському будинку вчителя відбувся семінар керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва з напряму «Бісероплетіння» закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

  Організатором обласного семінару є Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

  Для розкриття теми семінару «Бісероплетіння Прикарпаття – перспективи сучасного розвитку» було запрошено провідних митців Прикарпаття: С. Флис - краєзнавця, старшого наукового працівника музею етнографії та екології Карпатського краю у м. Яремче, члена Національної спілки краєзнавців України, І. Глембінську - наукового працівника Івано-Франківського обласного краєзнавчого музею, а також М. Чулак - методиста відділу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва ІФДЦЕВ, майстриню бісероплетіння, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, які розказали про походження, витоки бісероплетіння та його сучасний розвиток. М. Чулак презентувала книгу і фільм «Бісерна роса Прикарпаття», а також показала власні творчі роботи та роботи гуртківців ІФДЦЕВ. Керівники гуртків Івано-Франківського міського центру дитячої юнацької творчості С. Петренко і Г. Франчук провели для своїх колег цікаві презентаційні майстер-класи з бісероплетіння.

      Завершили роботу семінару керівники гуртків у виставкових залах обласного краєзнавчого музею, де ознайомились з старовинною колекцією бісерних прикрас у фондовій збірці та обмінялись творчими ідеями.

Переглядів: 418 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись