Головна » Новини » Обласний конкурс-виставка великодних композицій "Великодні передзвони"
07:58
Обласний конкурс-виставка великодних композицій "Великодні передзвони"

Конкурс-виставка великодних композицій

«Великодні передзвони»

 

11 квітня 2017 р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка проведено конкурс-виставку великодних композицій «Великодні передзвони».

Організатори – департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання ( директор М.В. Кузбит).

Конкурс проводився з метою залучення молодого покоління до джерел творення декоративно-ужиткового мистецтва, до вивчення звичаїв, традицій та духовної спадщини українського народу, а також популяризації народної творчості та розвитку художнього смаку при виконанні робіт з традиційних матеріалів і технік.

На конкурс-виставку 16 районів та 4 міст представили кращі учнівські роботи гуртків загальноосвітніх шкіл, позашкільних навчальних закладів та шкіл-інтернатів обласного підпорядкування.

У конкурсі-виставці обласного етапу було представлено понад 450 найкращих творчих робіт, які вражали своєю неповторністю, оригінальністю, тематичною спрямованістю. Конкурсні роботи виготовлені в різних техніках і з різних матеріалів. Композиції з природного матеріалу, з глини, тіста, соломи, дерева, паперу, бісеру, аплікація з фетру, вишивка, розпис, та інші були художньо довершеними, витриманні в українському етнографічному стилі і відповідали вимогам сучасного дизайну, що свідчило про рівень виконавської майстерності автора.

Неабияку зацікавленість відвідувачі проявили до вишитих різними техніками з різнобарвною гамою кольорів великодних рушників. Вишукані витвори мистецтва, представлені на виставці - це символами духовної спадщини українського народу, які розкривають мистецькі традиції карпатського краю.

Журі відзначило складність виконання творчих робіт, художньо-естетичне оформлення, оригінальність задумів, новизну розробки, відповідність українським народним традиціям, створення гармонійної композиції, художньо-естетичне оформлення, художня і технічна довершеність. Призери будуть відзначені грамотами Івано-Франківського державного центру естетичного виховання.

В цілому виставка була надзвичайно цікавою і барвистою. Дитячі «шедеври» радували око та додавали святкового настрою відвідувачам.

Кожен з присутніх знайшов для себе щось тепле, близьке та рідне, коли ознайомились з витворами зроблені учнівськими руками.

Переглядів: 420 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись