Головна » Новини » Обласний конкурс солістів "Пісенний вернісаж"
10:40
Обласний конкурс солістів "Пісенний вернісаж"

     Обласний конкурс солістів «Пісенний вернісаж»

 

   26-27 лютого на базі Івано-Франківського професійного будівельного ліцею та Івано-Франківського коледжу фізичного виховання НУФВіСУ відбувся обласний конкурс солістів «Пісенний вернісаж» серед учнів закладів професійної (професійно - технічної) освіти та студентів фахової перед вищої освіти області.

     Організатори заходу - департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації та Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

   Мета конкурсу є популяризація сучасної української пісні, підтримка та розвиток вокального мистецтва, удосконалення виконавської майстерності, розширення репертуарного кругозору учасників конкурсу, налагодження творчих контактів між керівниками вокальних колективів, виховання високої духовності та культури в молодіжному середовищі, змістовного проведення дозвілля молоді.

       У конкусі взяли участь 36 учнів закладів професійної (професійно - технічної) освіти та 44 студенти закладів фахової перед вищої освіти області.

      Кожен учасник в силу своїх вмінь та навиків намагався показати майстерність виконання твору та сценічну культуру. В конкурсі звучали складні твори як українських так і зарубіжних авторів. Пісні були різні за характером та стилем. Деякі учасники на високому рівні демонстрували вміння застосовувати у співі філіровку, динаміку та плавний перехід з одного регістру в інший.

      Члени журі зазначили, що у порівнянні з минулими роками значно зріс виконавський рівень учасників. Виконавці дуже емоційні та артистичні з надзвичайними вокальними даними. Даний конкурс зміг відкрити нові таланти та згуртувати навколо себе творчу молодь.

 

Переглядів: 379 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись