Головна » Новини » Обласний конкурс "Розколяда"
10:03
Обласний конкурс "Розколяда"

Обласний конкурс «Розколяда»

серед учнів загальноосвітніх шкіл, позашкільних навчальних та професійно-технічних закладів

        

     Відповідно до програми розвитку освіти на Івано-Франківщині на 2016-2023 роки, затвердженої рішенням сесії обласної ради від 25.12.2015 р. № 42-2/2015 (зі змінами та доповненнями), з метою відродження народних традицій, пропаганди українського фольклору та етнографії, збереження звичаїв та обрядів серед учнівської молоді, залучення її до участі в національно - релігійних святах, забезпечення змістовного дозвілля.

         15 січня 2017 р. в приміщенні обласної філармонії відбувся обласний конкурс «Розколяда».

Організатором конкурсу - департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації,  Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

   В конкурсі взяли участь 24 колективи та гурти, біля 600 учасників, які презентували характерні для своїх регіонів колядки, щедрівки, віншування.

         Колективи та гурти своїми натхненними виступами ще раз підтвердили, що прикарпатська молодь цінує і зберігає національні традиції. Вони виступали в найрізноманітніших жанрах і представили як самобутні зразки автентичного фольклору, так і добре відомі колядки, щедрівки а також щирі, дотепні віншування.

         Компетентне журі конкурсу в особі Христини Фіцалович, народної артистки України, професора, Михайла Кузбита, директора Івано-Франківського державного центру естетичного виховання, заслуженого працівника культури України, Стефаніі Капустинської, завідувача відділу фольклору і етнографії Івано-Франківського обласного навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття, Ірини Опалко,  начальника відділу позашкільної освіти та роботи з інтернатними закладами управління дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти, науки  та молодіжної політики облдержадміністрації, Віктора Римара, завідувача лабораторією дисциплін естетичного циклу та фізичного виховання Івано-Франківського обласного   інституту післядипломної освіти визначило високий виконавський рівень колективів та гуртів.

Переможці конкурсу будуть нагороджені грамотами департаментом освіти, науки та молодіжної політики  і цінними подарунками.

                              

 

 

Переглядів: 460 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись