Головна » Новини » Обласний конкурс поезії, присвячений Дню української мови та писемності
11:44
Обласний конкурс поезії, присвячений Дню української мови та писемності

Обласний конкурс поезії, присвячений

Дню української мови та писемності

   Багато талановитої молоді, учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та студентів закладів фахової передвищої освіти проявили свою творчу майстерність на обласному конкурсі поезії, присвяченому Дню української мови та писемності, який відбувся 6-7 листопада 2019 р. на базі Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти № 1 та Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу.

      Організаторами заходу виступили департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації та Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

      Мета конкурсу є популяризація українського поетичного слова, виявлення обдарованої молоді, розвиток художнього смаку учнів; пізнання, осмислення краси художнього слова, удосконалення мистецтва живого мовлення, залучення учнівської молоді до книги як джерела знань, глибоке вивчення культури рідного краю.

     У конкурсі взяли участь 36 учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти та 49 студентів закладів фахової передвищої освіти.

     Учасники майстерно володіли мистецтвом художнього слова, «горіли» поетичним полум´ям, вміло проникали в умовне, небачене, але чуване, страждали, раділи і плакали… Поезія і проза, прочитана на конкурсі, була перейнята болем і страшною реальністю сьогодення, пропущена крізь призму молодих сердець. Звучала нова поезія, яка лягає не тільки у скарбничку літературних доробків, а й стає частиною історії нашого держави.

Переглядів: 234 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись