Головна » Новини » Обласний конкурс поезії, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка
12:26
Обласний конкурс поезії, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка

 

Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу,

наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє.

Він символізує душу українського народу,

втілює його гідність, дух і пам’ять…

                                                      Є. Сверстюк

 

Багато талановитої молоді,  учнів професійно-технічних навчальних закладів та  студентів вищих навчальних закладів  І-ІІ рівні акредитації проявили свою творчу майстерність на обласному конкурсі поезії, присвяченому 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка,    який   відбувся 6-7 листопада 2013  року, в рамках проведення Року дитячої творчості в Україні,  на базі  Івано-Франківського центру професійно-технічної освіти №1 та Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу. 

Організатори конкурсу – департамент освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту  облдержадміністрації,  Івано-Франківський державний   центр  естетичного виховання.

Основною метою заходу є   пропаганда українського поетичного слова, виявлення обдарованої молоді, розвиток емоційності та художнього смаку особистості, пізнання, осмислення краси художнього слова, удосконалення мистецтва живого мовлення, залучення учнівської і студентської   молоді до книги як джерела знань, глибокого вивчення культури краю та вшанування творчості великого Кобзаря.

         У конкурсі  взяли  участь  120  учнів та студентів із 19 ПТНЗ та 24 ВНЗ

І-ІІ рівнів акредитації області.

Звучала доленосна і глибока поезія Шевченка, звучали твори про Шевченка, а також власна авторська поезія. На високому професійному рівні зуміли  представити  вибрані  твори учні центру професійно-технічної №1 м.Івано-Франківська, ВПУ №7 м.Калуша, ВХПУ №3 м.Івано-Франківська, Брошнівського лісопромислового ліцею; студенти  Івано-Франківського державного коледжу технологій та бізнесу, Івано-Франківського  коледжу фізичного виховання,  Коломийського медичного коледжу  ім.І.Франка, Тлумацького коледжу ЛНАУ, Прикарпатського лісогосподарського коледжу  та інші. 

         «Конкурс поезії є традиційним, адже проводиться вже впродовж  20 років,  – розповідає ініціатор конкурсу, директор ІФДЦЕВ, голова журі Михайло Кузбит. –  Але цьогорічний конкурс особливий, бо присвячений великим  Шевченковим  роковинам. Для всіх членів журі важливо було побачити і зрозуміти, як сприймає  і прочитує  для себе поезію Кобзаря наша молодь, наскільки вона їм близька і цікава».

Переглядів: 508 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись