Головна » Новини » Обласний конкурс хорових колективів
08:50
Обласний конкурс хорових колективів

 Обласний конкурс хорових колективів

 

         Впродовж трьох днів з 16 по 18 квітня вже вдруге проводився обласний конкурс хорових колективів серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти. В конкурсі взяли участь 20 колективів з 17 районів (міст) нашої області. Загальна кількість – 710 учасників.

    Організатори конкурсу - департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації та Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

     Головна мета проведення конкурсу – збереження традицій української пісенної творчості та хорового мистецтва, підвищення рівня виконавської майстерності учасників, збагачення репертуару новими композиціями, активізація діяльності та підтримка постійно діючих колективів.

        Більшість колективів-учасників продемонстрували свій виступ з урахуванням основних вимог конкурсу. До них журі зараховувало відповідність репертуару виконавським можливостям та віковим особливостям учасників, рівень виконавської майстерності (інтерпретація, виконавський стиль, вокальна культура, ступінь володіння засобами хорового виконавства тощо), емоційно-художню виразність виступу, сценічну культура та естетику зовнішнього вигляду.

     У конкурсних виступах хорових колективів в переважній більшості звучали народні пісні та твори сучасних авторів. Колективи обрали цікаві і складні обробки, оригінальні інтерпретації та вирізнилися виконавською майстерністю, манерою співу та ансамблевим звучанням. Виконавці професійно володіли голосом, вміло застосовували динаміку та ритмічність. Зовнішній вигляд учасників і вміння їх поводитись на сцені доповнювали та передавали характер творів.  

Переглядів: 280 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись