Головна » Новини » Обласний конкурс іграшок-сувенірів "Український сувенір"
10:01
Обласний конкурс іграшок-сувенірів "Український сувенір"

Обласний конкурс іграшок-сувенірів

«Український сувенір»

 

     15 листопада 2017р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка проведено конкурс іграшок-сувенірів «Український сувенір».

  Організатори – департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання 

   Конкурс іграшок-сувенірів «Український сувенір» проводився з метою залучення молодого покоління до джерел творення українського народного мистецтва, популяризації дитячої художньої творчості та розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні робіт з використанням традиційних матеріалів і технік.

    На конкурс 14 районв та 6 міст представили кращі учнівські роботи гуртків закладів загальної середньої освіти, позашкільної освіти та інтернатних закладів обласного підпорядкування. Переможц І-го етапу (трьох вікових груп) стали учасниками обласного етапу конкурсу.

   На конкурс обласного етапу було представлено понад 480 найкращих творчих робіт, які вражали своєю неповторністю, оригінальністю, тематичною спрямованістю. Конкурсні вироби виготовлені в різних техніках і з різних матеріалів. Роботи з природного матеріалу, з глини, тіста, соломи, дерева, паперу, бісеру, макаронних виробів, квілінг, аплікація з фетру, декупаж, оригамі, вишивка, розпис, малюнок на склі, м'яка іграшка, ляльки-мотанки, автентичні іграшки-сувеніри та інші були художньо довершеними і відповідали вимогам сучасного дизайну. В них органічно поєднались національні художні традиції і сучасні тенденції формотворення. В більшості творчих робіт спостерігаються елементи національної символіки, відчувається дух патріотизму, не байдужості до подій сьогодення. А це свідчить про досить високий виконавський рівень та майстерність авторів.

       Журі відзначило складність виконання творчих робіт, художньо-естетичне оформлення, оригінальність задумів, новизну розробки, відповідність українським народним традиціям, збереження ігрової функції, використання різноманітних технік та матеріалів..

   В цілому конкурс сприяє вихованню національного світогляду учнівської молоді через пізнання народного мистецтва, стимулює розвиток творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт.

 

Переглядів: 808 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись