Головна » Новини » Обласний конкурс фольклорно-етнографічних колективів
10:18
Обласний конкурс фольклорно-етнографічних колективів

Обласний конкурс фольклорно-етнографічних колективів

 

    З 16 по 18 грудня проходив обласний конкурс фольклорно-етнографічних колективів серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

    У конкурсі взяли участь 496 учнів із 18 закладів загальної середньої освіти районів, міст та ОТГ і 452 вихованці із 14 закладів позашкільної освіти області.

   Організатори конкурсу – департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

   Головна мета проведення конкурсу - залучення молоді до відродження народних традицій, пропаганда українського фольклору та етнографії, збереження звичаїв та обрядів, залучення її до участі в національно-релігійних святах, забезпечення змістовного дозвілля.

       Піднесено, щиро та по - дитячому безпосередньо звучали знову і знову давно забуті та традиційні колядки. Яскраві костюмовані дійства, супровід народних музичних інструментів чудово перепліталися з оригінальними віншуваннями та додавали обласному конкурсу особливої атмосфери. Загалом Новорічно-Різдвяний цикл представили 31 колектив із закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

      Кращі фольклорно-етнографічні колективи будуть запрошені на обласне свято «Розколяда», яке відбудеться 14 січня 2020 р. в приміщенні обласної філармонії (вул. Л.Курбаса, 3).

 

Переглядів: 426 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись