Головна » Новини » Обласний конкурс фольклорно-етнографічних колективів
12:34
Обласний конкурс фольклорно-етнографічних колективів

    З 12 по 19 грудня проходив обласний конкурс фольклорно-етнографічних колективів серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти. В конкурсі взяли участь 31 колектив з 19 районів (міст) нашої області.

        Організатори конкурсу – департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

       Головна мета проведення конкурсу - залучення молоді до відродження народних традицій, пропаганди українського фольклору та етнографії, збереження звичаїв та обрядів, залучення її до участі в національно-релігійних святах, забезпечення змістовного дозвілля.

     Неповторну різдвяну феєрію створили колективи, вдало поєднавши виконання колядок та щедрівок з оригінальними віншуваннями і використанням цікавих атрибутів та самобутніх костюмів. Учасники славили новонародженого Христа, оспівували величне свято народження Месії. Самобутні, для багатьох вперше почуті, і добре відомі колядки та щедрівки, яскраві образи та харизматичні постаті, були неповторно відтворені у цікавих театралізованих постановках. Кращі фольклорно-етнографічні колективи будуть запрошені на обласне свято «Розколяда», яке відбудеться 19 січня 2018 р. в приміщенні обласної філармонії (вул. Л.Курбаса, 3).

Переглядів: 486 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись