Головна » Новини » Обласне свято "Розколяда"
10:37
Обласне свято "Розколяда"

Обласне свято «Розколяда»

 

       14 січня 2020 року, у приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк, відбулося обласне свято «Розколяда».

      Організаторами є департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

      Метою даного заходу є залучення молоді до відродження народних традицій, пропаганда українського фольклору та етнографії, збереження звичаїв та обрядів, забезпечення змістовного дозвілля.

     Для участі запрошені 16 кращих колективів (близько 500 учасників), які є переможцями обласного конкурсу фольклорно-етнографічних колективів серед закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

      Піднесено, щиро та по - дитячому безпосередньо звучали знову і знову давно забуті та традиційні колядки. Яскраві костюмовані дійства, супровід народних музичних інструментів чудово перепліталися з оригінальними віншуваннями та додавали обласному святу особливої атмосфери.

      Своїми натхненними виступами учасники ще раз підтвердили, що прикарпатська молодь цінує та зберігає національні традиції.

      Івано-Франківський державний центр естетичного виховання висловлює щиру подяку керівникам та учасникам обласного свята «Розколяда» за належну підготовку та участь у Різдвяно-новорічному концерті.

Переглядів: 305 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись