Головна » Новини » Формування здорового способу життя учнівської молоді професійно-технічних навчальних закладів Івано-Франківської області
13:56
Формування здорового способу життя учнівської молоді професійно-технічних навчальних закладів Івано-Франківської області

З метою впровадження в свідомість учнівської молоді ПТНЗ переваг здорового способу життя, формування соціально активної, фізично здорової, духовно багатої особистості та профілактики шкідливих звичок, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання (директор Кузбит М.) у тісній співпраці з обласним лікувально-фізкультурним центром «Здоров'я» (головний лікар Гриневич Р.) організовує та проводить Університет  «Молодь обирає  здоров'я». 

Навчання учнів відповідального ставлення до власного здоров׳я і здоров׳я оточуючих як до найвищих суспільних та індивідуальних цінностей, розвитку ефективної валеологічної освіти, медико-санітарного просвітництва, активних форм формування, збереження і зміцнення індивідуального здоров׳я – такі основні принципи організації та проведення Університету.

Лікарі різних спеціальностей  - наркологи, снідологи, гінекологи, дерматовенерологи - в рамках Університету проводять розяснювальну роботу, наводячи реальні приклади із історії хвороби  своїх пацієнтів. Обговорюються актуальні теми: «Венеричні захворювання, проблеми, лікування, профілактика», «Виникнення інфекції ВІЛ та захворювання на СНІД», «Алкоголь та організм людини. Шкідливість вживання алкоголю та наркотиків», «Гінекологічні захворювання, їх вплив на майбутнє материнство», «Вплив тютюну на розвиток організму підлітка та здоров'я оточуючих. Пасивне куріння» та інші.

Показовим спільним заходом є також  обласний конкурс плакатів серед студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації та учнів ПТНЗ під девізом: «Подумай про майбутнє…», який щорічно проводиться на початку грудня і приурочений   Всесвітньому  дню боротьби зі СНІДом. Плакат, як засіб комунікації, є одним із  найбільш ефективних  засобів виховання здорового молодого покоління.  Важливим є  вплив  виховних заходів  на мотивацію ведення здорового способу життя, що закріплює  в свідомості молоді «інстинкт життя», допомагає  їм бути здоровими і щасливими.  

 

За підсумками багаторічної співпраці, директор департаменту охорони здоров'я  облдержадміністрації Р.Мельник та головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров'я з питань формування здорового способу життя Т.Мислицька   нагородили  подякою Івано-Франківський  державний центр естетичного виховання та  грамотою методиста ІФДЦЕВ С.Деделюк, яка є відповідальною за проведення Університету.

                                                                                                     

 

                                                                                                     

 

Переглядів: 576 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись