Головна » Новини » Бібліотека - простір ідей та інновацій для молоді
08:24
Бібліотека - простір ідей та інновацій для молоді

              18 листопада 2014 року, на базі Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею,  за ініціативи Івано-Франківського державного центру естетичного виховання, відбувся обласний семінар-практикум бібліотечних працівників професійно-технічних навчальних закладів на тему: «Бібліотека - простір ідей та інновацій для молоді». Мета семінару - підвищення фахового рівня бібліотечних працівників та визначення стратегії оновлення діяльності бібліотек навчальних закладів у сучасних соціально-економічних умовах, підвищення рівня бібліотечно-інформаційної діяльності, посилення ролі бібліотеки в забезпеченні навчально-виховного процесу та вивченні передового досвіду бібліотекарів ПТНЗ.

            У заході взяли участь: начальник управління професійно-технічної, вищої освіти та кадрової роботи департаменту освіти і науки ОДА І.Гаврилюк, директор Івано-Франківського державного центру естетичного виховання М.Кузбит, директор Івано-Франківського професійного політехнічного ліцею Н.Кішка, методист прововиховної та бібліотечної роботи ІФДЦЕВ С.Деделюк,  заступник директора  обласної бібліотеки для юнацтва М.Стасюк,  завідувач відділом економіко-виробничої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Франка  Н.Пасяка, методист ДЗ«Навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти в Івано-Франківській області» І.Ткачук, бібліотекарі  професійно-технічних навчальних закладів області.

           Відкриваючи  семінар-практикум,  директор ІФДЦЕВ  М.Кузбит  зазначив,  що сьогодення вимагає від бібліотечного працівника  вміння

 спілкуватися з читачем. Тому виникає необхідність постійного навчання та удосконалення своїх комунікативних навичок бібліотечними  працівниками.  Сьогодні бібліотечний працівник   зобов' язаний володіти усім комплексом проблем у галузі інформації, пропонувати нові види інформаційних послуг, володіти навичками ділового спілкування, високого професіоналізму, компетентності, оволодіння та готовності до оновлення знань в галузі інформаційних технологій, вмілого  підбору актуальних матеріалів з відзначення знаменних і  ювілейних дат, державних, релігійних, літературних діячів держави та краю.

             Учасники провели годину професійного спілкування, обговорили  питання щодо підвищення їх  рівня професійної діяльності у виховному процесі підростаючого покоління. А  духовною    «поживою»   для  бібліотекарів    став  виховний захід, театралізоване дійство за твором О.Коломійця «Фараони» за участі талановитих ліцеїстів професійного політехнічного ліцею, який підготували  бібліотекар ІФППЛ  Л.Максим'юк та художній керівник ліцею С.Бойків.

           Знання, отримані бібліотечними працівниками на подібних методичних заходах, сприяють роботі в сучасних умовах, утвердженні власного іміджу, розгортанні інноваційної діяльності, вивченні потреб користувачів та їх задоволення рівнем обслуговування в бібліотеках, вдосконаленню роботи з користувачами.

Переглядів: 503 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись