Головна » Новини » Про обласний конкурс учнівської творчості серед інтернатних закладів обласного підпорядкування, присвячений 25-річниці Незалежності України
08:22
Про обласний конкурс учнівської творчості серед інтернатних закладів обласного підпорядкування, присвячений 25-річниці Незалежності України

Відповідно  до Програми розвитку освіти Івано-Франківщини на 2016-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 25.12.2015р. №42-2/2015, згідно наказу департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 23.03.2016р. №187 «Про проведення обласного конкурсу учнівської творчості серед інтернатних закладів обласного підпорядкування, присвяченого 25-річниці Незалежності України», з метою поліпшення  естетичного виховання учнівської молоді засобами мистецтва, виявлення та розвитку  творчих здібностей учнів, у квітні 2016 р. відбувся обласний конкурс учнівської творчості  серед інтернатних закладів обласного підпорядкування.

У конкурсі взяли участь 17 інтернатних закладів обласного підпорядкування.

Згідно з Положенням про конкурс, у закладах був проведений І етап, у якому взяло участь 905 учнів з 108 колективів. Кожен навчальний заклад представив різножанрову звітну концертну програму тривалістю 30-35 хвилин з урахуванням всіх основних вимог та критеріїв. У ІІ турі взяло участь 830 учнів з 85 колективів різного жанру.

Варто відзначити, що у порівнянні з минулими роками, значно зріс виконавський рівень хорових та хореографічних колективів. Докорінно змінився підхід до підбору репертуару - враховується  тематика творів, теситурні умови, фізичні та розумові  особливості дітей. Покращився та урізноманітнився музичний супровід до вокальних та хореографічних номерів, що придає їм  художнього забарвлення, чіткого вираження  регіонального колориту.

Прослідковується активна зацікавленість учнів до участі у гуртках інструментального жанру. Так найкраще даний жанр представили учні Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату, Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату.

Щодо жанровості, то слід відзначити, що найпопулярнішим і найпоширенішим у інтернатних закладах  обласного підпорядкування  є вокально-хоровий. У ІІ етапі взяло участь 14 хорів та 22 вокальних ансамблів та гуртів. Найкраще представили цей жанр колективи Гвіздецької спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Рогатинської спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості,  Івано-Франківської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, Перегінської  спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Смоднянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів, Солотвинської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів, Яблунівської  спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Калуської спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №1.

Враховуючи особливості дітей, учасників обласного конкурсу варто відзначити зацікавленість учнів танцювальним жанром, який був представлений  у всіх закладах, а це  17  хореографічних колективів. Добрий результат показали  колективи Гвіздецької спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Івано-Франківського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості, Яблунівської  спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Калуської спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №2,  Івано-Франківської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів, Перегінської  спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату.

Цікавими та змістовними були тематичні літературні та вокально-хореографічні композиції, присвячені 25 річниці Незалежності України у виконанні учнів Яблунівської  спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Гвіздецької спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Калуської спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №2, Солотвинської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів та інших.

Високий результат у  сценічному читанні поезії  показали вихованці  Рогатинської спеціальної загальноосвітньої  школи-інтернату, Яблунівської  спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату, Гвіздецької спеціальної  загальноосвітньої школи-інтернату.

 Слід відзначити наявність  відповідної  концертної костюмованості всіх  художніх колективів інтернатних закладів.

Директори  інтернатних закладів обласного підпорядкування надзвичайно серйозно віднеслись до підготовки та участі учнівських колективів у обласному конкурсі, про що свідчать результати.   (фотоматеріали у розділі "фотоальбоми")

 

Переглядів: 361 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись