Головна » Новини » Про гала концерт кращих учнівських колективів і виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва
11:15
Про гала концерт кращих учнівських колективів і виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва

         Відповідно до Програми розвитку  освіти  Івано-Франківщини на 2016-2023 роки, затвердженої рішенням  обласної ради від 25.12.2015 р. № 42-2/2015,  з метою  покращення творчих здібностей  учнівської  молоді, сприяння подальшому розвитку їх обдарувань, підвищення виконавської майстерності  та збагачення репертуару, розвитку і популяризації художньої творчості, виховання в учнів загальнолюдської культури, залучення їх до джерел народної творчості, 29 травня 2016 р. о 1200 на площі Ринок м.Івано-Франківська відбувся гала концерт кращих учнівських колективів і виставка декоративно-ужиткового  та образотворчого мистецтва, присвячені Міжнародному дню захисту дітей,   в    рамках    відзначення  25  річниці Незалежності України, в якому взяли участь близько 1500 учнів.

          Організатори – департамент  освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації (директор В.Є.Кімакович),  Івано-Франківський державний центр естетичного виховання (директор М.В.Кузбит).

 Учасники гала концерту  -  запрошені переможці обласного  конкурсу  хореографічних колективів та обласного конкурсу учнівської творчості серед загальноосвітніх та  позашкільних навчальних закладів, інтернатних закладів обласного підпорядкування Рожнятівського, Косівського, Долинського, Галицького, Калуського, Снятинського, Богородчанського, Коломийського, Городенківського, Рогатинського, Надвірнянського,  Верховинського районів та міст Яремче, Коломиї, Калуша, Івано-Франківська, Бурштина, Болехова та ін.

Відкрили гала концерт та  виставку директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Віктор Кімакович,  заступник департаменту освіти, науки та молодіжної політики Іван Будзак.

                                 Святкового       настрою     перед   концертною    програмою  додав  виступ духових      

                      оркестрів Коломийської гімназії,  ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м.Бурштина та Городенківської ЗОШ  

                      І-ІІІ ст. №1.

       Національно-патріотична тематика - головне режисерське  спрямування  цьогорічного  гала концерту. Учні доносять до глядача новий музичний матеріал, написаний сучасними авторами на тему війни, тему великого героїзму хлопців, які стоять на варті миру і спокою України, жертвуючи своє життя за нас. Цікавими та змістовними були тематичні вокальні та вокально-хореографічні композиції, присвячені 25 річниці Незалежності України.

         Для участі у виставці запрошені переможці обласних конкурсів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва серед загальноосвітніх та  позашкільних навчальних закладів.

           Виставка декоративно-ужиткового мистецтва та конкурс виробів з бісеру проводився з метою показу досягнень учнівської молоді з виготовлення виробів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, популяризації різьби по дереву, ткацтва, кераміки, виробів із шкіри, природних матеріалів, розпису тканин, вишивки, виробів з бісеру як складових національної культури, традицій місцевих осередків народних промислів.

         На  виставку  кожен район (місто) представив роботи гуртків загальноосвітніх,  позашкільних навчальних закладів та інтернатних закладів обласного підпорядкування з різних напрямів декоративно-ужиткового  та образотворчого мистецтва.

           Всі експонати вражають своєю неповторністю,  високим рівнем виконавської майстерності, оригінальністю, глибоким змістом та тематичною спрямованістю.          

          Професійне  журі відзначило  художню майстерність виконання виробів з бісеру, естетичний вигляд, оригінальність задумів, відповідність українським народним звичаям, традиціям і  звичайно, зайнятість талановитої молоді у гуртках декоративно-ужиткового мистецтва. 

            ІФДЦЕВ висловлює подяку керівникам місцевих органів управління освітою та директорам позашкільних навчальних закладів за  підготовку колективів та участь їх у гала концерті і виставці.

           Окрема подяка від організаторів святкового дійства начальнику управління патрульної поліції м.Івано-Франківська Дмитру Міхалцю за охорону громадського порядку і безпеку руху  учасників концерту та виставки; директору департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Мирону Матейку за сприяння у забезпеченні чергування медичних працівників під час проведення заходу.

            Також варто відзначити, що гала концерт кращих учнівських колективів і виставка декоративно-ужиткового  та образотворчого мистецтва, присвячені Міжнародному дню захисту дітей,   в    рамках    відзначення  25  річниці Незалежності України стали урочистістю та святом як для учасників так і для глядачів.  (фотографії у розділі "фотоальбоми")

Переглядів: 428 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись