Головна » Новини » Відбувся обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колективів
09:38
Відбувся обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колективів

      Завершився один з улюблених творчих заходів учнівської та студентської молоді – обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колективів закладів професійно-технічної та вищої освіти, який тривав вподовж грудня. В конкурсі взяли участь 19 закладів професійно-технічної та 19 закладів вищої освіти області.

   Організатор конкурсу – Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

  Головна мета проведення конкурсу – відродження народних традицій, пропаганда українського фольклору та етнографії, збереження звичаїв та обрядів серед учнівської та студентської молоді, залучення її до участі з національно-релігійних свят, забезпечення змістовного дозвілля.

  Широка палітра постановок, цікавий, різножанровий і різнохарактерний репертуар представили на конкурс творчі колективи навчальних закладів. Молоді актори-аматори під орудою своїх творчих наставників - художніх та музичних керівників, викладачів-філологів, керівників драматичних гуртків гідно представили свій навчальний заклад на конкурсі. Кожен колектив-учасник продемонстрував свій виступ з урахуванням основних вимог конкурсу. До них журі зараховувало виконавську майстерність, обрядовість, що стала основним критерієм оцінювання, а також артистичність, автентичність, відповідну костюмованість.

   Цікавими та змістовними були постановки: Івано-Франківського професійного будівельного ліцею «Украдене щастя», Вищого професійного училища № 7 м. Калуша «Ой піду я на Андрея», Івано-Франківського коледжу ЛНАУ «Меланка», Івано-Франківського базового медичного коледжу «Голодні».

 

Переглядів: 434 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись