Головна » Новини » Обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колектиів
09:46
Обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колектиів

Обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колективів

 

       З 4 по 7 грудня 2018 р. проходив обласний конкурс театрів фольклору та драматичних колективів серед учнів закладів професійно-технічної та студентів закладів вищої освіти області.

        В конкурсі взяли участь 19 закладів професійно-технічної та 16 закладів вищої освіти області.

    Організатори конкурсу: департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання.

     Мета конкурсу - залучення учнів та студентів до відродження народних традицій, пропаганди українського фольклору та етнографії, збереження звичаїв та обрядів серед учнівської та студентської молоді, залучення її до участі в національно-релігійних святах, забезпечення змістовного дозвілля.

   Учасники продемонстрували режисерські здібності, високий рівень акторської майстерності і сценічної культури, змістовно використали декорації, музичні та технічні засоби. Кожен артист старався перевтілитись у свого героя в силу своїх емоцій та натхнення.

       Аматори сцени показали уривки з театральних вистав, обряди та звичаї, що побутують серед українського народу, мініатюри на різні теми: від класики до сьогодення. Особливо актуальною темою для учнівської та студентської молоді є події розстрілу на Євромайдані і воєнний стан в Україні, свої переживання та біль актори намагалась передати через театральні постановки.

 

Переглядів: 288 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись