Головна » Новини » Обласний конкурс іграшок-сувенірів
10:03
Обласний конкурс іграшок-сувенірів

Конкурсу іграшок-сувенірів

     15 листопада 2018р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка проведено конкурс іграшок-сувенірів серед здобувачів освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти області.

   Організатори – департамент освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації, Івано-Франківський державний центр естетичного виховання ( директор Михайло Кузбит).

   Конкурс іграшок-сувенірів проводився з метою залучення молодого покоління до джерел творення українського народного мистецтва, популяризації дитячої художньої творчості та розвитку творчого пошуку, художнього смаку при виконанні робіт з використанням традиційних матеріалів і різних технік.

   250 переможців ІІ районного(міського) етапу з трьох вікових груп стали учасниками обласного етапу конкурсу.

 На конкурс обласного етапу було представлено понад 260 найкращих творчих робіт з 14 районів та 6 міст, які вразили своєю неповторністю, оригінальністю, тематичною спрямованістю. Конкурсні вироби виготовлені в різних техніках і з різних матеріалів. Роботи виготовлені з глини, тіста, соломи, дерева, паперу, бісеру, макаронних виробів, а також квілінг, аплікація з фетру, декупаж, оригамі, вишивка, розпис, малюнок на склі, м'яка іграшка, ляльки-мотанки, автентичні іграшки-сувеніри та інші були художньо довершеними і відповідали вимогам сучасного дизайну. В них органічно поєднались національні художні традиції і сучасні тенденції формотворення. В більшості творчих робіт спостерігаються елементи національної символіки, відчувається дух патріотизму, не байдужості до подій сьогодення. А це свідчить про досить високий виконавський рівень та майстерність авторів.

     Журі відзначили складність виконання творчих робіт, художньо-естетичне оформлення, оригінальність задумів, новизну розробки, відповідність українським народним традиціям, збереження ігрової функції, використання різноманітних технік та матеріалів.

  В цілому конкурс сприяє вихованню національного світогляду учнівської молоді через пізнання народного мистецтва, стимулює розвиток творчого пошуку, художнього смаку при виконанні креативних робіт.

Переглядів: 479 | Додав: ifdcev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Зареєструватись